Nawet kulinarni pasjonaci nie chcą spędzać w kuchni długich godzin. Chcemy gotować smacznie, zdrowo i różnorodnie, ale jednocześnie łatwo i szybko. Idealnym rozwiązaniem jest gotowanie metodą próżniową. To nie tylko wygoda na co dzień. Nie każdy wie, że gotując warzywa w tradycyjnym garnku, tracimy aż 25% ich wartości odżywczych! Inaczej jest w przypadku stosowania nowoczesnych naczyń do gotowania próżniowego.
Gotowanie próżniowe
Gotowanie w garnku próżniowym Florina Deli Cook, pozwala zachować cenne składniki odżywcze potrawy – minerały, witaminy, jak również – naturalny smak. Co ważne, naczynie posiada opatentowany zawór, który reguluje ciśnienie w kilka sekund. Daje to możliwość podnoszenia pokrywy w dowolnym momencie gotowania i pełną kontrolę nad gotującą się potrawą.
Garnek Florina Deli Cook posiada przezroczystą pokrywkę ze szkła hartowanego. Silikonowy rant zwiększa szczelność garnka. Specjalna powłoka zapobiega przywieraniu potraw. Naczynie Florina Deli Cook można stosować na kuchenkach dowolnego typu.